Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
EU logo
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
react eu regionalreact eu social

Iværksætterindsats på dagsordenen

Erhvervsfyrtårnets iværksætterindsats skal skabe et økosystem der tiltrækker og fastholder innovative hjerner og sætter Danmark på verdenskortet hos iværksættere inden for biosolutions over hele verden. 

Nye muligheder for bio-iværksættere og virksomheder

Om 10 år skal Danmark være verdensførende for iværksætteri og innovation inden for biosolutions. Derfor igangsætter vi en indsats, som skal understøtte at flere iværksættere skal kunne teste deres bioteknologiske løsninger og nemmere komme i kontakt med markedet.

Vi vil give iværksættere mulighed for at få adgang til laboratorier og testfaciliteter, hvor de kan udvikle deres bioteknologiske ideer. Frem mod sommeren 2023 investeres der derfor i udstyr og faciliteter inden for ”fermentering” og ”bioraffinering”. Samtidig igangsætter vi et samarbejde mellem eksisterende miljøer, der tilsammen kan tilbyde iværksættere en bred vifte af tiltag, som både skal stimulere iværksætteri i regionen nu og her, og bidrage til at sætte erhvervsfyrtårnet på verdenskortet.

Danmarks nationale fødevare- og bioressourceklynge, Food & Bio Cluster Denmark, leder projektet sammen med Erhvervshus Sjælland. Innovation får en fremtrædende en rolle i fyrtårnsprojektet og det er en unik mulighed, projektet giver for at understøtte innovation, samarbejde og investeringer på bioressourceområdet.

Indsatsen skal understøtte iværksættere, der arbejder med enzymer, proteiner, bakterier, farvestoffer, biokemikalier, biomaterialer eller biobrændstoffer inden for avancerede fødevarer, industriel produktion, energi eller miljøteknologi. Og vi er i gang med at undersøge iværksætternes nærmere behov inden for udvikling, produktionen, skalering og innovationssamarbejde.

I øjeblikket er der muligheder for alle biosolutions iværksættere for at få personlig sparring med en forretningsudvikler om bl.a. finansiering, produktionsfaciliteter, produktionen, skalering og innovationssamarbejder mm. i tæt samarbejde med den nationale indsats Beyond Beta.

Finansieringsevent for iværksættere

I samarbejde med Corolab inviterer vi også biosolutions iværksættere til en snak om finansiering d. 27. september, hvor du med afsæt i din virksomheds behov kan få adgang til støtte og kapital. På dagen vil du blive præsenteret for aktuelle og kommende muligheder for at udvikle bioteknologiske løsninger, som kan bidrage til den grønne omstilling.

Mød blandt andre Innovationsfonden, Spring Nordic, Tetra Pak, PINC, Lundgrens og andre og få svar på dine spørgsmål om finansiering. Hvis du vil høre nærmere skal du tage kontakt til Heidi Høy Dyrholm.

Desuden opfordrer vi alle iværksættere inden for biosolutions området til at kontakte Heidi Høy Dyrholm.

Vil du vide mere?

Kontakt projektleder Maria Tan Nielsen

Tlf: 4199 9805  |  Mail: mtn@ehsj.dk

Kontakt os